• Afgelopen zaterdag 29 April was het zover, vvODV Meidendag stond op de planning.

  Tessa Russchen en Trienke Kooistra waren al een paar maanden dit evenement aan het voorbereiden.

  Met als doel om meiden kennis te laten maken met het meidenvoetbal, en te laten zien dat het niet alleen een jongens sport is.

  De dag begon al goed de zon scheen en die bleef de hele dag schijnen beter konden ze het niet treffen.

  Mila Voorn en Marjan Doornebal gaven een warm welkom en gaven de 57 meiden een shirt, waar ze die dag in konden trainen en mee konden nemen naar huis.

  Ze hadden alles tot in de puntjes geregeld, sponsoren gezocht , trainers, vrijwilligers en zelfs drie meiden die bij SC Heerenveen voetballen die hun kennis en kunde konden delen met alle aanwezige meiden die dag.

  De meiden begonnen met dribbelen, daarna mochten ze afronden op de goal, en latje schieten, dit werd allemaal mede mogelijk gemaakt door de trainers, Mark Peters, Maxime van de Bos , Robin Kiers , Femke de Roos , Jesse Schaafsma en Sietze de Boer.

  Daarna hadden ze een volledige verzorgde lunch, met heerlijke soep, broodjes en fruit. Die Marjan Doornebal, Mila Voorn en Esther Russchen hadden klaar gezet. Ook aan kantinedienst vrijwilligers was gedacht Dennis Kramer en Wietze de Vries vertegenwoordigen de bar en hielpen waar ze konden.

  Iris Tijema , Elize van Vlisteren en Anna Ruiter van SC Heerenveen gingen samen met de meiden nog boter kaas en eieren, pass en trap en positiespel doen.

  De jonge telgen konden ook nog een bal winnen door middel van een quiz. Terwijl de rest nog een heerlijk partijtje aan het voetballen waren.

  Toen was de meidendag alweer tot een einde gekomen, ze kregen een bidon mee en konden deze geweldige dag voldaan afsluiten.

  Zo'n dag kan je niet organiseren zonder vrijwilligers Arend Nutters onze materiaalman die mee geholpen heeft met alles klaar te zetten, en Gerben Meestringa als DJ die voor een mooi stukje muziek zorgde. En de fotograaf die deze heugelijk dag via zijn scherm heeft weten vast te leggen waarvoor onze dank Arjen Schilperoord.

  Het bestuur van vvOdv is dan ook zeer erkentelijk dat Trienke Kooistra en Tessa Russchen deze dag georganiseerd hebben.

  Wij willen hierbij ook een oproep doen aan alle meiden die graag een keer een training mee willen doen, je bent dan van harte welkom op onze mooie sportpark  "Tusken de Wallen" de MO12 & MO17 trainen op maandag en woensdag vanaf 18:30 tot 19:30 uur, de MO20 traint deze dagen van 19:30 tot 21:00 uur