• Wijnjewoude 6-11-2021 - Wekelijks volgen we een wedstrijd van een jeugdteam. Vandaag is dit de JO13. De leiders Almer Douma en Machiel Toering zijn al jaren vol passie met deze jonge groep talenten aan het werk. Dit seizoen traint Joop Welfing het elftal. Vandaag speelde de JO13 de thuiswedstrijd tegen Peize JO13 in de 1e klasse onder leiding van scheidsrechter Frenc Reisz. De fanatieke begeleiding hebben het goed voor elkaar en de spelers laten wekelijks hun voeten spreken op het veld. De JO13 staat op een verdienstelijke 6e plaats in de 1e klasse met ploegen als Buitenpost, GVAV Rapiditas, Roden, Velocitas, Kollum, allemaal ploegen die aanspreken. Wil je meer van dit team weten kijk dan verder op de ODV website of kom eens langs op ons mooie sportveld en leef mee met een wedstrijd van de JO13.

ODV JO-13 - Peize JO-13
    Zaterdagmorgen mochten we weer voetballen thuis tegen Peize. Vorige week hadden we een vrij weekend en dus topfit en uitgerust stonden we aan de aftrap. Een goede overwinning zou wel weer eens lekker zijn. Toen we uit de kleedkamer kwamen was het hele trainingsveld al helemaal gevuld met 3 andere elftallen, wissels en begeleiding, tussen de 40 en 50 personen. Daar zouden wij nog bij moeten, maar hadden geen idee waar? We hebben toen een stukje van het kleine veldje gebruikt en een doel voor de keeper, zoals wel meer teams doen als er geen plaats is op het trainingsveld. Toen wij bezig waren kwam er een meneer naar ons toe en vroeg waar wij mee bezig waren? Warming up? Dit moest op het trainingsveld zoals afgesproken etc etc etc. waar dan?? We hebben gewoon een oplossing gezocht om een warming up te doen. Die meneer bleek de voorzitter te zijn en was blijkbaar speciaal hiervoor naar het voetbalveld gekomen? Afijn geen goede voorbereiding.
    De wedstrijd.
    In de stand waren beide teams gelijk in punten dus dat beloofde een spannende pot te worden. We spelen eerste klasse en kunnen daar uitstekend meekomen. We hebben een fantastische en leergierig groep jongens die lekker willen voetballen en een hecht team zijn die elkaar wat gunnen. Prachtig om te zien en mee bezig te zijn.
    We begonnen goed met een paar dikke kansen die helaas niet werden benut. Bij de eerste de beste tegenaanval veroorzaakte 1 van onze spelers een terechte penalty die ook werd benut, 0-1 achter. We bleven voetballen met goed overspelen en veel strijd en passie erin en dat resulteerde in twee prachtige doelpunten. Een prachtige combinatie en een goed vrije trap en dus met een mooie 2-1 voorsprong de rust in. In de rust was er tevredenheid over het spel en de nieuwe opstelling 4-4-2. Dit was iets wat de jongens zelf hadden aangegeven en waar wij als leiders dan graag gehoor aangeven, je doet het met zijn allen. De 2e helft moesten we scherp beginnen, omdat dit af en toe niet gebeurd en daar komen ze dan zelf mee, prachtig om te horen. De 2e helft begon dan ook scherp en met volop druk op de tegenstander resulteerde dit in een goede en goal en we bleven doorgaan met goed voetballen en al snel kwam daar nog een doelpunt, 4-1 voor. Dat is heerlijk voetballen daarna, we hebben de 2e helft geen enkele kans weggeven en heel veel kansen gecreƫerd met als toetje de 5-1 uit een corner. Dit was ook de einduitslag waar iedereen zeer blij en tevreden mee was/is. Als we zo door voetballen kunnen we een heel eind komen in deze klasse.
    Doordat we al jaren met hetzelfde team spelen en dezelfde leiders hebben weten we wat we aan elkaar hebben en kunnen verwachten. Bij de trainingen is de opkomst altijd zeer goed en de jongens zijn zeer blij en tevreden met de trainer. (net als alle eerdere trainers).
    Ik kan nog wel meer typen, maar hou nu op en wens iedereen veel succes en vooral veel plezier.