• Wijnjewoude 30-10-2021 - Wekelijks volgen we een wedstrijd van een jeugdteam. Vandaag is dit de JO11. Het team van leider Sietse de Boer en interim-coach Erik Jan Posthumus heeft 8 spelers ter beschikking die iedere zaterdag hun uiterste best doen en hun voetbaltalenten op het veld laten zien. Zaterdag speelde onze JO11 de thuiswedstrijd tegen het grote Harkemase Boys JO11 in de 3e klasse onder leiding van scheidsrechter Jesse Schaafsma. Leider Sietse en interim-coach Erik Jan hebben de wind er goed onder wat zaterdag resulteerde in een prima “pot” voetbal. Wil je meer van dit team weten kijk dan verder op de ODV website.

  ODV JO 11 wint thuis met ruime cijfers van Harkemase boys JO 11

  Afgelopen zaterdagochtend (30 oktober) heeft ODV JO 11 tijdens een druilerige voetbalochtend met 12 -2 gewonnen van Harkemase boys.
  Op het natte veld werd om 5 voor 11 afgetrapt. Direct zochten beide ploegen de aanval.
  Al in de 3e minuut opent Hidde Monderman de score (1-0). ODV houdt daarna de druk goed op de goal van de tegenstander. Met een hard schot maakt Hidde na 10 minuten er 2-0 van! Kan Harkema wat terug doen....? Na de 2-0 voeren de mannen en vrouwen uit Harkema de druk wat op en zijn er wat lastige momenten voor het doel van keeper Wiebe! Het spel golft daarna op en neer met een goede kans op de 3-0 voor Arne van der Sluis. Maar zijn schot gaat jammerlijk naast. Maar een paar minuten later komt die 3-0 er toch door een knappe goal van Jannick Posthumus. Ook knappe verovering van de bal door Mark de Haan en een rush naar voren levert niet het gewenste resultaat op. Ook een echte tegenstoot van de ploeg uit Harkema blijft tot dan toe uit. Coach Erik Jan spreekt de mannen moed in tijdens de time out waarna het goede spel weer opgepakt wordt. Her duurt niet lang voordat Jelte van der Berg met een goed uitgespeelde kans voor de 4-0 tekent. Het wordt ook snel 5-0 door een hard schot van Eise de Jong. Ondanks de grote voorsprong blijft ODV de druk houden op de goal van Harkemase boys! Een plotselinge counter van Harkemase boys zorgt bijna voor de 5-1. Maar dit wordt door goed keeperswerk voorkomen.
  Meteen nadat ODV mocht aftrappen voor de tweede helft wist Hidde wederom het net te vinden en tekende zodoende voor zijn 3e van de ochtend, 6-0. Knap keepers werk van Wiebe voorkwam in de tegenstoot een tegentreffer. Hidde zorgt direct hierna voor de 7-0. Na de aftrap zorgt Harkemase boys in ieder geval dat de eer gered wordt met een tegentreffer 7-1. Goed samenspel tussen Arne en Yanick had een beter lot verdiend, maar de stand blijft op 7-1. Ook een mooi schot van Eise gaat naast. De ere treffer lijkt Harkemase boys zelfvertrouwen te hebben gegeven want na deze kansen van ODV maken zij de 7-2. Echter na de aftrap ligt ook de 8-2 direct al in de touwen. De 5e van Hidde! Kansen blijven komen en in de time out bespreekt coach Erik nog even de tactiek over hoe de score nog verder uit te bouwen. Dat lukt vrij snel door een hele mooie goal van Jannick, zijn 2e (9-2). Ook Jelle zonneveld krijgt een mooie kans, maar de bal gaat helaas niet in de goal! Ook een kans die hij daarna krijgt ligt er bijna in....maar helaas! Nog een mooi schot van Hidde wordt knap gered door de keepster van Harkemase boys. Maar dan uit een corner maakt Hidde met een knap schot de 10e van ODV. Ook Eise maakt zijn 2e waarmee de stand op 11-2 komt. Door een hard en geplaatst schot maakt Arne er ook nog 12-2 van. Dit is tevens de eindstand. Een knap resultaat voor zowel het doelsaldo als ook het vertrouwen richting de volgende wedstrijd!

  Groetjes van JO11