• Wijnjewoude 02-10-2021 - Wekelijks volgen we een wedstrijd van een jeugdteam. Vandaag is dit de JO12. Het team van de leiders Sido Dijkstra en Peter van der Bij speelde de thuiswedstrijd tegen Drachten JO12-2 in de 3e klasse onder leiding van scheidsrechter Luuk Oosterhof. Wil je meer van dit team weten kijk dan verder op de ODV website.

    Vandaag stond een mooie subtopper op het programma tussen de nummers 3 (Drachten) en 4 (ODV) van de competitie. ODV moest er vandaag voor zorgen dat het gat met de 3 ploegen bovenin niet groter zou worden. Drachten stond 3 punten voor op ODV. De jongens wisten dus dat er vandaag gewonnen moest worden om aansluiting te houden. Ze waren erop gebrand om te winnen.

    Met onze keeper Tjisse als aanvoerder begon ODV wat onrustig in wedstrijd. De eerste 15 minuten was Drachten iets meer op de helft van ODV te vinden en was daarmee ook licht de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de 0-1. De bal bleef net iets te lang hangen in de verdediging, waardoor de spits van Drachten de bal ineens voor zijn voeten kreeg en vrij kon inschieten. Gelukkig bleven onze jongens hun eigen spel spelen en probeerden de bal rond te laten gaan. Ze kwamen ook wat beter in de wedstrijd en waren ook wat vaker voorin te vinden. Uit het niets viel dan ook jammer genoeg de 0-2. Maar het team rechtte na de aftrap direct de rug. Hidde koos zijn moment en stoomde op naar voren en scoorde na een aantal mooie combinaties met andere spelers de verdiende aansluitingstreffer. ODV zette steeds meer druk op de tegenstander en na een paar minuten stond het ineens weer 2-2. Björn kwam via de rechterzijkant mee naar voren en scoorde diagonaal in de verre hoek een mooie goal. Met een gelijke stand zochten de teams de kleedkamer op.

    In de tweede helft ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Jaap en Stefan hadden met iets meer geluk ODV al eerder in de tweede helft op voorsprong kunnen zetten. Gelukkig gebeurde dat later alsnog. Opnieuw werd er heel goed gecombineerd tussen wel 3 á 4 spelers en uiteindelijk kwam de bal terecht bij Gertjan en hij zette met een bekeken schot ODV op voorsprong. Het stond 3-2. Met nog een paar minuten op de klok kon Drachten niet meer een vuist maken om echt gevaarlijk te worden. Jurre en Boris hielden het achterin goed dicht en hadden de situatie onder controle. Onze middenvelders Rico, Stefan en Björn wonnen de meeste duels en zaten ook overal tussen. ODV kreeg zelfs nog een opgelegde kans op 4-2. Jaap werd iets te hardhandig naar de grond geduwd, waardoor ODV terecht een penalty kreeg toegekend. Boris kreeg de gelegenheid om ODV op een comfortabele voorsprong te brengen. De richting was goed, maar helaas zweefde de bal net over de rechter kruising van het doel, waardoor de bal op het dak van het doel belandde. Direct na deze kans werd de wedstrijd afgefloten en kon de winst worden gevierd. Wat voelde deze overwinning lekker. Complimenten aan het hele team. Jullie hebben de leiders vandaag ontzettend trots gemaakt met het getoonde veldspel! Dit gevoel nemen we mee wanneer we volgende week op bezoek gaan bij Haulerwijk.