• Jeugdfonds Sport & Cultuur

  In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen. Kijk hier voor meer informatie.

   

  Volwassenenfonds Sport & Cultuur

  Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven met een krappe beurs.

  Hoe werkt het?
  Je kunt als inwoner niet zelf een aanvraag indienen bij het Volwassenenfonds, maar via een intermediair. Intermediair in Opsterland is het Beweegteam Opsterland. Zij kennen de spelregels en weet of je in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je vaak al binnen drie weken sporten of cultuur beoefenen. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast het invulformulier, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair. Een aanvraag is geldig voor maximaal één jaar. Een lid is zelf verantwoordelijk voor het (opnieuw) indienen van een aanvraag. Er wordt niet met terugwerkende kracht vergoed.

  Je vindt de contactgegevens van Volwassenenfonds Sport & Cultuur Friesland op deze website.

  Wat is het bedrag?
  Het Volwassenenfonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.