• 27e 0-1 Folkert Hoekstra
  32e 1-1 Hilbrand Benedictus
  43e 2-1 Hilbrand Benedictus
  52e 2-2 Rick van der Wal
  58e 2-3 Folkert Hoekstra

  Harkema-Opeinde is er dit weekeinde niet in geslaagd zich in de top van de vierde klasse B te nestelen. In de thuiswedstrijd tegen ODV ging de groengele brigade met 2-3 onderuit. Waar de eerdere verliespartijen tegen RWF en Dokkum als terecht werden beschouwd, overheerste zaterdagmiddag tegen ODV het gevoel dat er meer in had gezeten. Een punt was verdiend geweest. Dat kwam er niet en zo werkt dat soms in de voetballerij.

  In de eerste twintig minuten was de strijd gelijkwaardig, in die zin dat Harkema-Opeinde in de eerste 10 minuten een overwicht had om vervolgens daarna het initiatief voor eenzelfde periode overgenomen te zien worden door ODV. Waar Harkema gedurende het overwicht wel dreigde, waren de kansen daarna voor de bezoekers uit Wijnjewoude. Na 13 minuten ging Tjeerd Linstra vanuit de counter alleen op het Harkemaster doel af. De inzet van Linstra was matig en werd eenvoudig gepareerd door goalie De Graaf. Kort hierop tikte De Graaf een kopbal op de paal na een hoekschop van Niels Hylkema. In de 28ste minuut was Harkema minder fortuinlijk. Een afgeslagen voorzet van Frank Tuinstra belandde op de punt van het strafschopgebied voor de voeten van Folkert Hoekstra. De goalgetter bedacht zich niet en lepelde het speeltuig bijna vanuit stand in de verre kruising. Vijf minuten later kwamen de groengelen alweer langszij. Architect van de prachtige aanval waaruit de 1-1 viel was de prima spelende Paul van der Heide. Hij stuurde Jesse Pander op links weg, die op zijn beurt een puntgave voorzet afleverde waaruit Hilbrand Benedictus de bal in het net tikte. Met een gelijke stand leek de pauze in te gaan, maar in de 43ste minuut werd het voor de Harekieten nog mooier. Cris Alma speelde de ijverige Gerard Spinder in, die doortikte naar Hilbrand Benedictus. Van dichtbij vond Benedictus voor de tweede keer in tien minuten het net.

  Voor Harkema-Opeinde was dit vlak voor rust een morele opsteker, die geen vervolg kreeg nadat de tweede helft uiteen werd gezet. Sterker nog, Harkema kwam matig uit de catacomben. Juist in die fase drukte ODV tweemaal af. In de 52ste minuut kon Rick van der Wal een hoekschop van Tjeerd Linstra ongehinderd binnenkoppen bij de tweede paal. Zes minuten daarna kwam Folkert Hoekstra op aangeven van Niels Hylkema met een geplaatste inzet die in de benedenhoek verdween. Harkema herpakte zich en ging vol overgave op zoek naar de 3-3. Tegelijkertijd was het oppassen voor de gevaarlijke voorwaartsen van ODV. In de 62ste minuut maakte Cris Alma op de rechterlijn een prima actie. De voorzet die Alma hierna produceerde werd door Hille Postma met een stuit richting doel gecaramboleerd. ODV-keeper Van der Meer haalde het leder ternauwernood uit de hoek. Tien minuten later was het Ids van der Ploeg die een prima kans kreeg. De invaller kreeg een afgemeten voorzet van Fokko Spinder verkeerd op het hoofd. In de 75ste minuut was het wel raak, ware het dat de treffer van Hilbrand Benedictus werd afgekeurd wegens buitenspel. Volgens talloze Harkema-supporters ten onrechte. Hierbij moet de kanttekening geplaatst worden dat zowel in het eerste als het tweede bedrijf een ODV-treffer van Folkert Hoekstra geen doorgang vond. Weliswaar was er in beide gevallen al voordat Hoekstra het schot loste afgefloten. Ongetwijfeld zullen er ODV-aanhangers zijn die het met het affluiten van de treffers niet eens waren. Wekelijkse kost op de amateurvelden. In het laatste kwartier deed de thuisploeg er alles aan nog een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte niet.
  Bron: Website Harkema Opeinde 31-10-2021