• Dubbele Derbywinst voor VV ODV Wijnjewoude tegen VV Waskemeer

    In een spannende week voor VV ODV Wijnjewoude hebben zowel ODV 1 als ODV vr1 hun derby's tegen VV Waskemeer gewonnen.

    ODV 1 begon sterk en kreeg vlak voor de pauze een corner, waaruit Hoekstra het net wist te raken. De groenhemden van Waskemeer protesteerden tevergeefs voor hands en buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Beide teams maakten er een boeiend schouwspel van, met kansen aan beide zijden. Vlak voor het eindsignaal wist ODV 1, na een mooie individuele actie op de linkerflank, de bal voor te trekken waarna Hoekstra de tweede treffer van de avond maakte. Dit bracht de eindstand op 0-2. De euforie bij ODV 1 was groot, aangezien ze hiermee nog volop in de race zijn voor een periodetitel.

    ODV vr1 had door een aantal blessures versterking gevonden bij de MO-17, zo speelde Nanouk van Wijngaarden mee en maakten Nynke Meestringa en Jessica Veenstra hun debuut bij de VR1. Bij de vrouwen opende Waskemeer de score, maar ODV vr1 kwam al snel op voorsprong door doelpunten van Ketie Klaver en Gwen Hoekstra. Hoewel Waskemeer terugkwam tot een gelijke stand, wist ODV vr1 net voor rust met 3-2 de kleedkamer in te gaan. Het derde doelpunt werd gemaakt door Anouk Stoker na een mooie voorzet van Gwen Hoekstra. Na rust kwam Waskemeer nog een keer op gelijke hoogte, maar uiteindelijk trok ODV vr1 aan het langste eind en won de wedstrijd met 5-3. Lucie Veenstra wist de bal binnen te tikken op aangeven van Nanouk van Wijngaarden en ook Anouk Stoker pakte nog een doelpunt mee die verwoestend de kruising in ging.

    Het was een fantastische week voor VV ODV Wijnjewoude, met twee belangrijke overwinningen in de derby's tegen VV Waskemeer. Felicitaties aan beide teams voor hun uitstekende prestaties!