• Bijzondere goal helpt ODV 2 aan eenvoudige zege.

   

  Delfstrahuizen - Vandaag stonden de mannen van coaches Fokke Slot en Dennis van ‘t Schip aan de aftrap in het druilerige Delfstrahuizen. De coaches konden geen beroep doen op de geblesseerden Thomas en Luuk O. Daarentegen was Heero na lang blessureleed terug en was ook Kiers weer beschikbaar na zijn vakantie.

  De wedstrijd op het, aan het Tjeukemeer gelegen veld, ging in eerste instantie gelijk op, met de gevaarlijkste kans voor de thuisploeg die belandde op de paal. Hierna was ODV wakker en kwam het steeds beter in de wedstrijd. Het gevaar kwam met name van de rechterkant, waar Johan zijn tegenstander meerdere malen dol draaide en Jelte als opstomende back zijn energie goed kwijt kon. Het was echter Luuk M. die na een goede actie van Johan werd weg gestoken aan de linkerkant en een puike voorzet afleverde op Rick die de bal knap in de verre hoek binnen kopte. Vervolgens controleerde ODV de wedstrijd volledig en viel de 0-2 al snel door doelpuntenmaker Robin Kiers. Kiers die scoort zou niet bijzonder hoeven zijn, ware het niet dat deze tegenwoordig keeper is. Kiers trapte met een fantastische trap vanaf eigen 16 uit richting Tjeerd, de keeper was wat onzeker, gleed uit en de bal stuiterde over hem heen in de goal. Een fantastische goal waar Kiers nog lang over na zal praten.

  Na rust werd Jelte met nekklachten vervangen door Brend. Verder liet Fokke het elftal staan. De tegenstander kwam wat beter uit de startblokken, maar werd niet meteen gevaarlijk. De achterhoede stond goed met Patrick en Sander ‘spijkerbroek’ Geertsma in het centrum en Sietse als degelijke linksback die met vele no-look kopballen uit wist te verdedigen. De stand bleef lang 0-2, waarna ongeveer een kwart voor tijd Tjeerd goed doorkwam in het centrum en in de 16 werd gevloerd, waarbij de uitstekende leidsman niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Rick stond de penalty af aan Johan, want hij had al gescoord, sociaal hoor. Johan schoot de bal overtuigend in de kruising, 0-3! Hierna liet Delfstrahuizen het lopen en kreeg spits Marco ook nog de kans om zijn doelpuntje mee te pikken. Door een goede één-twee met de keeper van de tegenstander op te zetten, schoot ook hij feilloos in diezelfde kruising en werd de eindstand bepaald op 0-4.

  ODV 2 staat na deze keurige zege op de tweede plek in de competitie en treft volgende week thuis nummer drie VV Heerenveen om 12:15 uur. Tot dan!

  Opstelling: Robin Kiers, Jelte Posthumus (46’ Brend v/d Heide), Patrick van Veen (85’ Feike Boonstra), Sander Geertsma, Sietse de Boer, Heero v/d Veen(55’ Jorik v/d Velde), Rick v/d Wal, Tjeerd Linstra, Johan v/d Veen, Marco Bouma, Luuk Meijer(70’ Gerwin Jongsma)