• ๐๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ง๐ฉ๐จ๐ฌ๐ญ ๐ฉ๐š๐ค๐ญ ๐›๐ž๐ค๐ž๐ซ๐ฐ๐ข๐ง๐ฌ๐ญ ๐ข๐ง ๐ญ๐ฐ๐ž๐ž๐๐ž ๐ก๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ญ

10 nov 2021
  • Buitenpost- Buitenpost had dinsdagavond moeite met het verzilveren van kansen in de bekerwedstrijd tegen v.v. ODV uit Wijnjewoude. In de eerste helft werd er niet gescoord. Pas in de slotfase liepen de Blauwkes uit en werd het verschil tussen de hoofdklasser en vierde klasser zichtbaar. Het bekerduel eindigde in 5-0 door doelpunten van Folkert van Dongera, Berend Schootstra, Mark van der Meer, Rolf Dijk en Rob Schokker.
    Bij Buitenpost stonden Bernd Douma, David Kazimier, Wessel van der Galiรซn, Jorrit Terpstra en Erolind Derguti dit seizoen voor het eerst in de basis. Al in de eerste minuten kreeg de thuisploeg verschillende mogelijkheden om de score te openen. De beste kans was echter in de zesde minuut voor ODV. Doelman Kevin van der Meulen moest tot het uiterste gaan om een doelpunt van Folkert Hoekstra te voorkomen. Zes minuten later was er weer een grote kans voor de gasten. Van der Meulen kwam het doelgebied uit, maar was te laat bij de bal. Tot ontzetting van de ruim honderd meegereisde supporters kon de Buitenposter verdediging voor het lege doel redding brengen. Vervolgens kregen de blauwwitten weer een reeks kansen, maar het vizier stond niet scherp en met name ontbrak het aan een goede eindpass. Buitenpost kreeg ook weinig ruimte om te voetballen. ODV-trainer Jeroen van Wijk liet zijn ploeg compact spelen die bovendien vaak verzorgd voetballend de oplossing zocht.

Tempo omhoog
    Na rust schroefde Buitenpost het tempo omhoog met Rolf Dijk en Mark van der Meer vers in het veld. De tweede helft was zeven minuten oud toen Folkert van Dongera de ban brak. Hij kopte raak uit een hoekschop. Twintig minuten voor tijd kapte Van der Meer zijn tegenstander uit en schoot hard tegen de touwen. Pas in de laatste tien minuten was het verzet van het goed voetballende ODV definitief gebroken. Berend Schootstra kon in een kluts met zijn hoofd een laatste zetje tegen de bal geven, Dijk rondde een individuele actie fraai af en Rob Schokker scoorde vanuit een rebound. Daarmee eindigde het duel in de eerste KO-ronde van het bekertoernooi in 5-0. Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Berkum.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Wessel van der Galiรซn, David Kazimier (69. Durk de Haan), Max Huiskamp (46. Mark van der Meer), Folkert van Dongera, Willem de Boer (69. Berend Schootstra), Rob Schokker, Jorrit Terpstra (46. Rolf Dijk), Erolind Derguti

Opstelling ODV: Niels van der Meer, Martijn Akker (55. Rick van der Wal), Stefan Roffel, Geert van der Molen, David Veninga, Tijs Welfing (65. Senne Linstra), Frank Tuinstra (75. Robin Kiers), Niels Hylkema, Folkert Hoekstra, Joop Welfing (75. Robin Roffel), Tjeerd Linstra

Scoreverloop: 52. Folkert van Dongera 1-0, 69. Mark van der Meer 2-0, 81. Berend Schootstra 3-0, 84. Rolf Dijk 4-0, 87. Rob Schokker 5-0